Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin yeni kurulacak kampüs alanının tespiti için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile istişarede bulundu.

Rektörümüz Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin kampüs alanı için çeşitli alternatiflerin mevcut olduğunu ve bu alternatif kampüs alanlarını Başkan Çelik ile istişare ettiklerini söyledi.

İlgi ve alakalarından dolayı Başkan Çelik’e teşekkür eden Rektörümüz Karamustafa, “Yeni kurulan üniversitemiz için siyasilerimiz bize büyük destek veriyorlar. Kayseri iş dünyası ve hayırseverlerin de desteğini alıyoruz. Allah’ın izni, başta Başkanımız olmak üzere, yerel yöneticilerimiz, siyasilerimiz, iş dünyası ve hayırseverlerin desteğiyle bu şehrin ismine yakışır şekilde, üniversitemizi en güzel şekilde ve en kısa zamanda oluşturacağız. Sayın Başkanımızla istişare toplantılarına başladık. Alternatifleri değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeler sonucunda alternatifleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunacağız. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, birçok özelliğiyle övünülen Kayseri’nin övünç kaynaklarından birisinin de üniversiteler olduğunu söyledi.

Kayseri’nin, Anadolu’nun bağrında dört üniversitesi olan bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Bu üniversitelerin eğitim kalitesi ve fiziki imkânlarını nasıl daha üst seviyeye getiririz konusunda, belediyeler olarak bizim de vebalimiz olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda yeni üniversitemiz için toplu taşımın ulaşabildiği, çevresinde sosyal yaşam olanaklarının oluştuğu, gelişmeye müsait yerler konusunda araştırmalarımızı yaptık. Alternatif yerlerle ilgili değerlendirmeleri birlikte yapacağız. Şehrimizi üniversiteler şehri, hatta en iyi üniversiteler şehri yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Ziyarette ayrıca Rektörümüz Karamustafa ile Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayseri Üniversitesi için belirlenen alternatif araziler konusunda harita üzerinde çalışma yaptı.

Video için tıklayınız

Tarih: 21/11/2018