Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya iade-i ziyarette bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  Rektörümüz Karamustafa’yı daha önce görev yaptığı üniversitelerinde rektör olarak ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti ve ziyaretinden dolayı rektörümüze teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, NEVÜ Rektörü Bağlı’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, daha sonra Rektör Bağlı ile birlikte NEVÜ Turizm Fakültesine geçti.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Evren ve fakülte yönetimi tarafından karşılanan Rektörümüz Karamustafa, Erciyes Üniversitesine bağlı olarak  ‘Turizm İşletmesi ve Otelcilik Yüksekokulu’ olan NEVÜ Turizm Fakültesinde 1991-2000 yılları arasında Araştırma Görevlisi ve Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptığını belirterek,  o günlere ait anılarını Rektör Bağlı ve beraberindekilerle paylaştı.

Dekanlık makamında Turizm Fakültesi hakkında bilgilendirilen Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ayrıca birlikte görev yaptığı akademik ve idari personel ile de bir süre görüşerek geçmişi yad etti.

NEVÜ Turizm Fakültesini ziyaretlerinin ardından kurucusu olduğu NEVÜ Meslek Yüksekokuluna geçen Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Neşe Acar, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Burhanettin Duran ve Yüksekokul Sekreteri Harun Mustafa Dağtekin karşıladı.

Kendileriyle makamda bir süre görüşen ve girişte asılı kendi fotoğrafını görünce o anda yaşadığı duyguyu Rektör Bağlı ve beraberindekiler ile paylaşan Rektör Prof. Dr. Karamustafa,  kurucusu olduğu Meslek Yüksekokulunda 2000-2009 yıllarında Müdürlük görevini yürüttüğünü belirtti. Rektörümüz Karamustafa, ayrıca Meslek Yüksekokulunun kurulmasında emeği geçenlerin isimlerinin yer aldığı panoyu göstererek, isimleri bulunan hayırseverleri minnet ve şükranla yad etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni ziyaretinde Rektörümüz Karamustafa, ayrıca, Kültür ve Kongre Merkezinde Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan ‘Sanat Müzesi’ni gezdi.

Tarih: 07/12/2018