Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İstiklal Marşı’nın “Milli Marş” olarak kabulünün 98. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektörümüz Karamustafa, mesajında, İstiklal Marşı’nın bir şiir ve bir marştan öte, Türk Milletinin istiklal ve bağımsızlık mücadelesinin, şehit kanlarıyla yazdığı kahramanlık destanının bir sembolü olduğunu kaydetti.

Rektörümüzün mesajı şöyle;
“Tarihi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nda verdiği büyük bağımsızlık mücadelesi ile yaşadığımız bu toprakların ebediyete kadar Türk kalacağını tüm dünyaya göstermiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un büyük özveriyle kaleme aldığı ve ilk okunuşundan bu yana Türk Milletinin büyük gurur ve coşkuyla söylediği İstiklal Marşı da, milletimizin bağımsızlık mücadelesini, ezan ve bayrak aşkını en iyi şekilde anlatmaktadır. Korkma! kelimesiyle başlayan İstiklal Marşımız, küllerinden yeniden doğan bir milletin, hürriyet ve istiklal sembolüdür.

O yüzden Türk Milletinin fertleri olarak İstiklal Marşı, her okunduğunda gururlanır, cesaretlenir, geleceğe olan güvencimizi ve inancımızı daha çok perçinleriz. Çünkü bizler, tarih boyunca hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak kahraman bir neslin, kahraman evlatları ve torunlarıyız. Bize emanet edilen her karışı şehit kanıyla yoğurulmuş bu kutsal vatan topraklarının ebediyete kadar bekçisiyiz. Göklerde gururla dalgalanan ay-yıldızlı bayrağımızın, minarelerden günde 5 vakit okunan ezanların sahibiyiz ve ebediyete kadar sahibi olmaya devam edeceğiz. İstiklal Marşı’mız da bize bunu öğütlemektedir.

Bu duygu düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyorum. Bu kutsal vatan uğruna seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad ve mekânları cennet olsun. Cenab-ı Allah, milli şairimizin de dile getirdiği gibi, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Tarih: 11/03/2019