Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Kampüsünde yer alan binalarda eksikliklerin giderilmesi için ilçede Seyrani Eğitim Vakfı yöneticileri ile istişarede bulundu. Rektör Karamustafa, İslami Bilimler Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin kurulması ile Develi kampüsünün Kayseri Üniversitesi’nin 2. büyük kampüsü olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin Develi kampüsündeki binaları ile ilgili Develi Belediye Başkanı ve Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Cabbar, Seyrani Eğitim Vakfı Üyeleri Suat Köylüoğlu ve Şahin Özmen ile bir araya geldi.

Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Delice’nin kampüs hakkında bilgiler vermesiyle başladı.

Develi ilçesinde Seyrani Eğitim Vakfı ile hayırseverler tarafından yaptırılan binaların eksiliklerinin görüşüldü ve bu binaların biran önce kullanıma hazır hale getirilmesi için yapılması gerekenler konusunda istişarelerde bulunulduğu toplantıda Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversiteleri bünyesinde İslami Bilimler Fakültesi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin kurulmasıyla Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsünün üniversitelerinin 2. büyük kampüsü olduğunu kaydetti.

Rektörümüz Karamustafa, “Bizim amacımız burada Kayseri’nin merkez ilçelerinden sonra gelen, en köklü ve en gelişmiş ilçesi Develi’de, Seyrani Eğitim Vakfı yöneticileri ile bir araya gelerek, burada kurulmasını kararlaştırdığımız okullar ile ilgili mevcut binalarda ortak yapabileceğimiz çalışmaları istişare etmek. İslami Bilimler Fakültesini, Allah izin verirse 2019-2020 eğitim-öğretim yılında hizmete açacağız. İslami Bilimler Fakültesinin ilçeye ve burada öğrenim görecek gençlerimize önemli katkı sağlayacağından eminiz. Bizim kültürümüzde yardımseverlik, hayırseverlik her zaman önemlidir. Bizler yerel halkın yerel dinamiklerinin bu konudaki heyecanına inanıyor ve güveniyoruz.  Özümüzde olan bu duygu ve heyecanı hiçbir zaman kaybetmemiz gerekiyor. Bu bizde var olduğu için işte bugün Develi’de bu fakülteleri açabildik. Ben Develi halkının hayırseverlerine ve dinamiklerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Develi ilçesinde İslami Bilimler Fakültesi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinin faaliyete geçmesi ile Develi ilçesi önemli bir ivme kazanacak” dedi.

Develi Belediye Başkanı ve Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Cabbar ise, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Develi’de üniversitenin kullanımı için yaptırılan binalarda Seyrani Eğitim Vakfı, hayırseverler ve ilçe dinamiklerinin önemli katkısı olduğunu belirten Başkan Cabbar, Develi ilçesinin eğitimde daha önemli noktalara gelmesi için çaba sarf etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kayseri Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Semra Aksoylu, Develi İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Develi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş’ın da katıldığı toplantının ardından Develi Seyrani Kampüsü içerisinde yer alan binalar gezildi.

Video için tıklayınız

Tarih: 13/02/2019