Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nda “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında uygulamalı ‘Temel İlk Yardım’ eğitimi verildi.

Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda verilen eğitime Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hüseyin Benli, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Öğr.Gör. Enes GÜNDÜZ tarafından uygulamalı olarak verilen eğitimde yaşanabilecek ani bir durum karşısında hasta ya da yaralıya nasıl müdahale edilebileceği ile ilgili ilk yardım teknikleri anlatıldı.

İlk yardım eğitiminin önemine dikkat çeken Öğr.Gör. Enes GÜNDÜZ “İlk yardım sadece olağanüstü durumlarda değil, hayatımızın her anında bize gerekli olabilmektedir. İlk yardımı hiç tanımadığımız birisine yapabileceğimiz gibi, sevdiklerimize yapmak zorunda kalabiliriz bu yüzden müdahalede bulunan kişilerin ilk yardım eğitimi almış olmaları yaşamın sürdürülmesinde belirleyici rol oynayacaktır” dedi.

Katılımcılar teorik bilgilerin yanında maket üzerinde uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi denemeleri gerçekleştirdi.

Tarih: 13/05/2019