Üniversitemiz Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. Tören kapsamında 20 öğrenci mezun oldu.

Suna Yalçın MYO’da düzenlenen mezuniyet ve kuşak bağlama törenine, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Pınarbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şahan, Pınarbaşı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arzu Meriç, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kayseri Üniversitesi’nin tanıtım filmi izletildi.

Daha sonra yapılan konuşmalarda Pınarbaşı Suna Yalçın MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arzu Meriç, okul hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da konuşmasında, mezun öğrencileri tebrik etti ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Rektörümüz Karamustafa, Kayseri Üniversitesi olarak mezuniyet törenlerinde öğrencilerin kep atmaları yerine Türk geleneğinde Ahilik kültüründen gelen şed kuşağı bağlamalarını niçin uyguladıklarını anlattı.

Kepin Türk kültüründe yeri olmadığına dikkat çeken Rektörümüz Karamustafa, “Köklü tarihe ve geçmişe sahip milletimizin, kendi kültüründen, kendi geleneklerinden gelen şed kuşağı bağlayarak sizleri buradan uğurlamamızın bir anlamı bulunmaktadır. Sizlere şed kuşağı bağlayarak, yolunuz, bahtınız açık olsun derken; ey mezunumuz, oğlumuz, kızımız, bu kuşak bilgelik kuşağıdır, bu kuşak tecrübe kuşağıdır, bu kuşak sadakat kuşağıdır, bu kuşak sabır kuşağıdır. Bunu sizlere hatırlatmaya çalışmaktayız. Dolayısıyla biz Kayseri Üniversitesi olarak, başta siz değerli öğrencilerimizin bu durumu sahiplenmesini beklemekteyiz. Elbette ki evrensel değerler, üniversite olmanın önemli unsurudur. Evrensel değerleri de takip edeceğiz diye, evrensel değerlerle özdeşeceğiz diye, kendimize ait olan, kendi milli ve yerli unsurlarımızı da ihmal ve göz ardı etmemeliyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Mezun öğrencilere şed kuşağı bağlanması ve mezuniyet belgesi takdiminin ardından tören son buldu.

Törenin ardından Rektörümüz Karamustafa, çocuklarının mezuniyetine gelen öğrencilerin aileleri ile sohbet etti.

Video için tıklayınız

Tarih: 12/06/2019