ENG
×
HABERLER
Rektörümüzden "21 Mart Nevruz Bayramı" Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, "21 Mart Nevruz Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektörümüz Karamustafa mesajında geniş bir coğrafyada farklı etkinliklerle kutlanan Nevruzun yeniden canlanmaya başlayan doğanın insanlara sunduğu bolluğu, bereketi, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı simgelediğini kaydetti.

Rektörümüz Karamustafa mesajinda şu ifadelere yer verdi; "Yeni gün, gün ışığı manaları olan nevruz baharın ilk günüdür. Nevruz bolluğun ve bereketin sembolüdür. Yaşandığı geniş coğrafyada tabiat ve çevrenin uyanışı olarak kutlanan Nevruz Bayramı, Anadolu'da ve kadim kültürümüzde son derece köklü ve zengin bir geçmişe sahiptir. Anadolu ve Orta Asya Türklerinde Nevruz, Göktürklerin Ergenekondan çıkışı ile birlikte baharın gelişi olarak da kutlanmaktadır.

Selam olsun Ey Türk Dünyası. Selam olsun Türkiye’miz. Selam olsun Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkistan, Tebriz, Altaylar, Sibirya, Nalçık, Tuva, Kafkaslar, Tataristan, Başkurdistan, Çuvaşya, Tebriz, Kabil, Mezar-I Şerif, Urumçi, Komrat. Selam olsun tüm değerli Türk Yurtları, Balkanlar (Batı Trakya, Banitsa, Gostivar, Ohr, İştip, Kırcaali, Köstence, Priştine, Prizre Razgrad, Resne, Saraybosna, Üsküp, Yeni Pazar), Kırım, Ahıska, Karabağ, Bayır Bucak, Kerkük, Talefer, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Selam olsun fiziki coğrafyamızın ötesindeki gönül coğrafyamızın önemli bir parçası olan Türk Dünyamız.

Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlara uzanan geniş gönül coğrafyamıza bolluk, bereket, sağlık, mutluluk, kardeşlik ve birlik şuuru getirmesi dileği ile tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramı kutlu olsun."

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)