Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Ticaret Odası’nın Haziran ayı Meclis Toplantısına konuk oldu.

Ticaret Odası Rifat Hisarcılıkoğlu Toplantı Salonu’nda yapılan Haziran ayı Meclis toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Meclis üyelerine, Kayseri Üniversitesi’nin yapılanması, faaliyetleri ve hedefleri ile Kayseri’de turizm sektörünün gelişimine yönelik yapılabilecekler konusunda bilgiler verdi.

Uygulama ve proje odaklı olmayı ve iş dünyası ile bütünleşmeyi kendisine misyon ve vizyon olarak belirleyen Kayseri Üniversitesi’nin, kısa, orta ve uzun vadedeki hedefleri ile Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasına gireceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, hedefler ve hedeflerin gerçekleştirme konusunda iddialı olduklarını kaydetti.

Rektörümüz Karamustafa, konuşmasında şunları söyledi:
“Kayseri Üniversitesi yeni kuruldu ve 1 yılını henüz tamamladı. Geçen bir yıllık sürede misyonu ve vizyonunu belirleyen, hedeflerini iyi çizen, uygulama ve proje odaklı çalışmalar için düğmeye basan, sanayi, iş dünyası, tüm kurumlar ve meslek örgütleri ile işbirliği içinde olan üniversitemiz, ilk etapta sanayinin nitelikli ana eleman ihtiyacını gidermek için Organize Sanayi Bölgelerine Meslek Yüksekokulu kurmak ya da mevcutları buralara taşımak için kolları sıvamış durumdadır. Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerimizin mesleki derslerini sahada uygulamalı olarak alabilmeleri ve aynı zamanda mezuniyet sonrası istihdamlarının sağlanmasını amaçlamaktayız. Bu konuda önemli mesafeler kat ettik. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgelerinde, Meslek Yüksekokulu kurulması için ön protokolleri imzaladık. İnşallah ileriki zamanda okullarımız faaliyete geçer, Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelerin nitelikli ana eleman ihtiyacını gidermiş oluruz.

Bunun yanında Kayseri’de ticaret erbabına gerek işgücü desteği, gerekse proje desteği konusunda çalışmaklar da yapmak istiyoruz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda Kayseri Üniversitesi olarak üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmaya hazırız. Yeter ki, Kayseri ticareti gelişsin, kayseri ticaret erbabı gelişsin, Kayseri gelişsin.
Ayrıca ilk etapta Meslek Yüksekokulu eğitimi ağırlıklı kurulan üniversitemizin, yeni kurulan ve kurulacak fakülte ve bölümlerle, eğitim alanını çeşitlendirmesini ve bulunduğu şehre ve ülkemize her alanda katkı sağlayan bir üniversite haline gelmesini amaçlamaktayız.”
Uzun bir süre turizm eğitimi konusunda deneyime sahip ve son olarak Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, şehrin ekonomik anlamda gelişmesinde sanayi üretiminin yanında turizm gelirlerinin de önemli paya sahip olduğunu belirtti ve kültür ve turizm değerleri konusunda oldukça zengin Kayseri’nin, turizmden yeterli payı alabilmesi için üniversite olarak gereken her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya konuşmasının ardından Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan tarafından toplantının anısına kilim hediye edildi.

Tarih: 26/06/2019