Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kayseri ve Erciyes Üniversiteleri tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 15 Temmuz Gecesi yaşananları anlattı.

ERÜ Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Talas Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Metin Tanrıver, KAYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Hakan Aslan, Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya, Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, KAYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Semra Aksoylu, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinlikte, 15 Temmuz konulu video gösterimi sunuldu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15 Temmuz’un bir gün değil, demokrasi ve milli mücadele haftası olarak bir hafta boyu düzenlenecek etkinliklerle gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Rektör Karamustafa, “Ne diyor Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy? ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.’ Bu dizeler çocukluğumuzdan beri milli ruh olarak bize aşılanmıştır. Bu milli ruhla hepimiz büyüdük. Bu milli ruhu kaybetmemeliyiz. Bu milli ruhu unutmamalıyız. Aksi halde dış güçlere aklını satmış insanların neler yapabileceğini görüyoruz. Onun için unutmadık, unutmuyoruz ve unutmayacağız. Çocuklarımıza bu yaşananları bir ders niteliğinde aktarabilmek için inşallah Demokrasi ve Milli Mücadele Haftası olarak 15 Temmuz’u anmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu topraklarda kıyamet gününe kadar bu coğrafyaya hakim şekilde yaşaması için bunları unutmayacağız. Evlatlarımıza unutturmayacağız” dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde üniversiteler olarak millete, 15 Temmuz’u anlatmanın ve unutturmamanın yanında, birlik ve beraberliği perçinlediklerini söyledi.

Rektör Çalış, “23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, her karışı şehit kanıyla sulanmış bu kutsal vatan topraklarında ülke bağımsızlığı ve egemenliği uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetidir. Darbe gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisimizi boş bırakmayan ve darbeci hainlere ‘biz buradayız’ mesajı veren tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemiz üzerine kirli emel güden şer odakları ve bunların taşeron örgütleri ve paralel yapılanmaları şunu iyi bilmelidirler ki, tarih boyunca çok sayıda devlet kurmuş bu Büyük Millet, hiçbir zaman başkalarının boyunduruğuna girmemiş, hür ve bağımsız yaşamıştır. Öyle çirkin oyunlarla, saldırılarla bizi yıkamazlar ve yıkamayacaklardır. Ellerinde Türk bayrakları tankın, topun, silahın önüne kendini siper eden, tankın altına yatan böyle cesur bir Millet, dünyada yoktur. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz kahramanlarından Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Yörük Ali Efe, Şerife Bacı, Nene Hatun ve isimlerini uzun uzaya sıralayabileceğimiz binlerce kahraman ecdadımızın torunları olarak, bizlere bu vatanı en iyi şekilde müdafaa etmek ve gerektiğinde canımızı feda etmek düşer. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider, vatan ve ülke sevdalısı milletimiz olduğu müddetçe, bizi hedeflerimizden asla alı koyamayacaklardır. Türkiye büyümeye devam edecek, 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine mutlak ulaşacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, “Aziz milletimizin can vererek, kan dökerek kazandığı demokrasi zaferini gelecek nesillere mutlaka taşımalıyız. Çünkü 15 Temmuz, Türk tarihinin gördüğü en büyük ihanete karşı destansı direnişin öyküsüdür. 15 Temmuz hıyanete dur deyişin, silaha göğüs gerişin, darbeleri zihniyetlerde bitirişin yegâne tarihidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar “Gazi Mecliste O Gece” konulu konferansında, 15 Temmuz gecesi TBMM’de yaşananları anlattı.

Prof. Dr. Ünüvar, “Allah’ımıza hamdolsun ki, bayrağımız dalgalanıyor, Ezanımız, Selamız okunuyor ve Vatanımızda yaşıyoruz. Ne kadar hamd etsek azdır” dedi.

Konferans plaket takdimlerinin ardından sona erdi.

Video için tıklayınız

Tarih: 17/03/2019