Üniversitemize hoş geldiniz!

Erciyes Üniversitesi gibi köklü bir yükseköğretim kültürünün içinden gelen Kayseri Üniversitesi, kendi misyon, vizyon ve değerleri çerçevesinde kurumsallaşan bir yükseköğretim kurumu olup; uygulama ve proje odaklı, iş dünyası ile bütünleşen, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan ve nitelikli insan gücünü yetiştirerek toplumsal fayda oluşturan örnek ve öncü akademik anlayış çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Değerli Öğrenciler,

Kayseri’nin köklü yükseköğretim kurumu olan Erciyes Üniversitesi’nin bünyesinden ayrılan ve yeni kurulan birimlerle bir yıl önce kendi bağımsız kurumsal kimliğini kazanan Kayseri Üniversitesi, ilk etapta meslek yüksekokulu ağırlıklı eğitimi ile ön plana çıkmış olsa da, yeni kurulan ve kurulacak birimleriyle eğitim yelpazesini çeşitlendirmekte, birçok alanda akademik faaliyette bulunan bir yükseköğretim kurumu haline dönüşmektedir.

“Sadece Kampüste Değil, Hem Kampüste Hem de Sahada Eğitim” sloganı ile çıktığımız bu yolda özellikle organize sanayi bölgeleri (OSB) ile başlattığımız işbirliklerinin kısa dönemde fayda sağlayacağı inancındayız.

Üretimin ve istihdamın kalbi olan OSB’lerde kuracağımız ve taşıyacağımız meslek yüksekokulları ile Kayseri’de istihdam garantili yükseköğretim programlarının da önünü açacağız ve bu sayede sanayinin nitelikli personel istihdamı sorununa çözüm üretmiş olacağız.

Sevgili Öğrenciler,

Sakın “iyi bölüm, kötü bölüm” yanılgısına girmeyin. Tercih ettiğiniz ve yerleştiğiniz bir bölüm sizler için en iyi bir bölümdür. Önemli olan seçtiğiniz bölümü sevmeniz ve başarılı olmak için çok çalışmanızdır.

Tercih ettiğiniz bölümde iyi çalışır, kendinizi iyi yetiştir, öğretim elemanlarımızın sizlere verdiği eğitime kendiniz de ders dışı çalışmalarınız ile katkı sağlar, meslekte en iyisi olma gayreti taşırsanız, emin olun ki kariyeriniz hep açık olacaktır.

Sevgili Öğrenciler,

Hayatta kolaylıklar olduğu kadar, zorluklar da mevcuttur. Önemli olan karşılaşacağınız zorluklarda yılmamak, sabretmek ve üstesinden gelmek için çaba sarf etmektir. Çalışmadan, öğrenmeden ve yorulmadan yani emek vermeden devam ettirebileceğiniz hayat yok, bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.

Üniversitemizi tercih ederek, fakülte ve yüksekokullarımızda kayıt yaptıran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılı bir akademik dönem diliyorum.

Her şey gönlünüzce olsun.

Tarih: 19/08/2019