ENG
HABERLER
Asrın Felaketinde Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımız Üniversitemiz Tarafından Anıldı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kayseri Üniversitemizde anma programı düzenlendi.

Rektörlük zemin katta yer alan fuaye alanında gerçekleştirilen anma programında Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Duanın ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle andıklarını söyledi.

Rektörümüz Karamustafa, “6 Şubat 2023 tarihinde yaklaşık 52 binin üzerinde kardeşimizi, vatandaşımızı, 9 saat arayla yaşanan iki ayrı depremde kaybetmiştik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Mevla’dan rahmet diliyorum. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Doğal afetler konusunda da zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu hüzünlü olaylarda, ne zaman bir sıkıntı yaşasak, ne zaman bir zorlukla karşılaşsak, bu güzel milletin, kadim değerlere sahip milletin evlatları bir ve beraber olabiliyor. Tek yürek olabiliyor. Zor zamanda birbirine daha sıkı bağlanabiliyor.

Asrın birlikteliği olarak ifade edilen böyle bir dönemde; Allah’ın izniyle, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücü ve Milletimizin feraseti ile bir ve beraber olarak bu zor günleri aşıyoruz. Ateş, elbette, düştüğü yeri yakıyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını derinden paylaşıyoruz. Yaşanan bu depremler belki asrın değil, asırların felaketi olarak da değerlendirilebilir. Depremden zarar gören 11 vilayete baktığımızda Türkiye nüfusunun kabaca yüzde 15’ini kapsıyor. Böyle büyük bir felakette devletimiz ve milletimiz tek yürek olarak iyi bir koordinasyon örneği sergiledi. Kamu yönetimi içerisinde de en iyi şekilde örgütlenme sağlandı. Zor zamanlarda insan kendi devletinin gücünü gördüğünde, o güvenle huzuru da yaşıyor. Dolayısıyla Cenab-ı Allah bize bir daha böyle zor günler, felaketler yaşatmasın. Olabilecek hür türlü felaketlerden ülkemizi ve tüm insanlığı muhafaza eylesin” diye konuştu.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)