ENG
×
HABERLER
Üniversitemiz ve Ziraat Bankası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Ziraat Bankası arasında "Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi Kredi Paketleri Kapsamındaki Sertifikasyon Sürecine” ilişkin eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Kayseri Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kredi süreçleri için zorunlu tutulan hayvancılık ve tarımsal üretim eğitimlerini vermekle yükümlüdür.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversitemizin uygulama ve proje odaklı, iş dünyası ile bütünleşen, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan ve nitelikli insan gücünü yetiştirerek toplumsal fayda sağlamayı amaçlayan bir üniversite olduğunu belirterek, benimsemiş olduğumuz bu misyonu ile de eğitim ve öğretime katkı sağlayarak, toplumun çeşitli kademelerinde nitelikli insan gücü yetiştirerek ve hizmet içi eğitimler ile mevcut çalışanların niteliklerinin arttırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Rektörümüz Karamustafa, "2023 yılında tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi adına kadın ve genç çiftçilerimize T.C. Ziraat Bankası tarafından 1.000.000 TL'ye kadar %10 öz kaynak katkısı ile kredi desteği verilecektir. Söz konusu kredi desteğinden faydalanmak için gerekli şartların içerisinde faaliyet konusu alanda eğitim sertifikasına sahip olma şartı da yer almaktadır. Bu çerçevede Üniversitemiz ve T.C. Ziraat Bankası ile yapılan protokol çerçevesinde genç çiftçi ve kadın çiftçilere süt sığırcılığı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı, etlik piliç yetiştiriciliği, arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında eğitim içerikleri oluşturularak online sertifika programları açılmış, başvurular alınmaya başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)