Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesinin misyonuna yakışır bir şekilde sadece sınıfta teorik eğitim veren eğitim müessesi değil, aynı zamanda toplumla ve iş dünyasıyla da entegre olabilen, bilgi üreten, ürettiği bilgiyi öğrencileriyle, toplumla, iş dünyasıyla paylaşabilen bir üniversite olması için çalıştıklarını söyledi.

Üniversitemiz Stratejik Plan Toplantısı, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ile üniversitemizin stratejik plan komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesinin sağlıklı adımlar atabilmesi için stratejik planı önemsediklerini kaydetti.

Stratejik planların kamu kurumlarında son yıllarda önemsenen bir durum olduğuna değinen Rektörümüz Karamustafa, “Önemsenmeli de. Çünkü buna göre yöneticilerin performansları değerlendirilecek. Buna göre kurumların performansları değerlendirilecek. Bu anlamda stratejik planlar önem arz ediyor. Tabi, stratejik planla ilgili sizlerle beraber ilk göreve başladığımızda Kayseri Üniversitesinin misyon ve vizyon toplantısında bir araya gelmiştik. Bugünkü toplantıda da zannediyorum; hedef göstergeleri ve performansları değerlendireceğiz. Kayseri Üniversitesi şuanda iş dünyasıyla entegre olan uygulamalı bir üniversitedir. O yüzden Meslek Yüksekokullarımızın, Uygulamalı Bilimler Fakültelerimizin, öğrenci alacağımız Mühendislik Mimarlık Tasarım Fakültesi, Sosyal Beşeri Bilimler ile İslami Bilimler Fakültelerinin, Kayseri Üniversitesinin misyonuna yakışır bir şekilde, sadece sınıfta teorik eğitim veren eğitim müessesi değil, aynı zamanda toplumla ve iş dünyasıyla da entegre olabilen, bilgi üreten, ürettiği bilgiyi öğrencileriyle, toplumla, iş dünyasıyla paylaşabilen bir üniversite olmasını arz ediyoruz. Zaten devletimizin de, bu üniversitemizin kurulmasında ki yapmış olduğu çalışmalar ortaya koyuyor ki! Kayseri Üniversitesinin ana misyonu içerisinde uygulama odağı bulunmaktadır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın konuşmasının ardından stratejik plan komisyonu üyeleri, üniversitede şu ana kadar gelinen noktayı ve gelecek hedeflerini değerlendirdi.

Video için tıklayınız

Tarih: 03/01/2019