Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tarafından, “Uluslararası Ticarette Yeni Trendler ve Sektör Beklentileri” konulu konferans düzenlendi.
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, uluslararası ticarette yeni trend ve sektör beklentilerinin önemine değindi.
Rektör Karamustafa “Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü tarafından organize edilen bu etkinlik son derece önemlidir. Biliyorsunuz, artık dünyada güçlü olabilmek, iktisadi birikime, ekonomik birikime, ekonomik güce bağlı. Bununda temelinde ticaret, ihracat, ithalat dengesini oluşturabilmek ve para kazanabilmek vardır. Peki, nasıl para kazanacağız? Neyi satacaksınız? Nasıl gelir elde edeceksiniz? Uluslararası arenada, küresel bir ortamda sizin ürünleriniz nasıl tercih edilecek? Bu soruların cevaplarını uluslararası iktisat dersinde görüyorsunuzdur. Dünya ticaretine hakim olan ülkeler, bilgiye de hakim demektir. Bilgi ARGE’yi getirmekte. Bilgi insan ihtiyaçlarını tespit edebilme, insan ihtiyaçlarını en rekabetçi bir şekilde karşılayabilmektir” dedi. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektör Karamustafa, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sevgili gençler; sizler mezun olduğunuzda geleceği olan bir işi yapacaksınız. Ülkemizin daha da ileriye gitmesi, bulunduğu bölgede daha da güçlü olabilmesi, dünyada söz sahibi ülkeler arasında sürdürülebilir bir şekilde kalabilmesi için sizlere büyük görevler düşmektedir. Bilgiye sahip olup bir ürünü üretebilirsiniz. Ancak, bunu nasıl satacağınızı, pazara nasıl ulaştıracağınızı, pazarın ihtiyaç ve isteklerinin neler olduğunu sağlıklı bir şekilde tespit edemezseniz, insanların isteklerini zamanında karşılayamazsanız, üretmiş olduğunuz ürünler pazarda kendine bir yer bulamayacaktır. Bugün uluslararası ticaret kapsamında turizmden pazarlamaya, sağlık sektöründen ağır metal sektörüne, otomotiv sektöründen tekstil sektörüne kadar birçok sektörde başarılı olabilmeniz için uzmanlık alanı sektörler seçmelisiniz. Birkaç sektörde uzmanlaşabilirseniz, daha çok aranan eleman olursunuz.”
Rektör Karamustafa’nın konuşmasının ardından Milenyum Metal Dış Ticaret Müdürü Murat Can Örcan, öğrencilere, “prezantabl olma” ve “takım çalışması” başta olmak üzere, bir çok konuda iş hayatında başarılı olmanın yollarını anlattı.

Video için tıklayınız

Tarih: 12/03/2019