ENG
×
HABERLER
Rektörümüzden “Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında Cumhuriyetin yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir yönetim şekli olduğunu ifade eden Rektörümüz Karamustafa, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet mesut, muvaffak ve muzaffer olacağını kaydetti.

Rektörümüzün mesajı şöyle;

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir millet olan Türk Milleti, Kurtuluş Savaşında topyekün mücadelesi ile büyük kahramanlık sergilemiş Anadolu toprakları ilelebet vatanımız olarak ilan edilmiştir. Tüm varlığı ile ilelebet var olacağını dünyaya haykıran Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’de kurduğu Cumhuriyet ile her alanda ilerleme ile geçmişten bugüne kadar geçen 99 yıllık sürede hedeflerine azimle ulaşmaya devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşları ile güçlüdür, kuvvetlidir. Türk halkını birbirine bağlayan değerler; vatandır, topraktır, bayraktır, ezandır, inançtır, bağımsız ve hür yaşama arzusu ile birlik ve beraberliğidir; gerektiğinde de vatan uğruna canını seve seve feda edebilme fedakarlığıdır.

Bugün bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Her alanda güçlenmek, ilerlemek için ortak hedeflere birlikte koşma günüdür. Geleceğin lider ülkesini, güçlü Türkiye’sini birlikte oluşturma günüdür.

Bu vesilelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)