ENG
×
HABERLER
Rektörümüzden “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektörümüz Karamustafa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile beraberindekilerin 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan Anadolu'ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 104. yıl dönümünü kutluyoruz.

19 Mayıs 1919; milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşini yaktığı zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin önemli bir kilometre taşıdır. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, milli mücadelemizin önemli bir kilometre noktası olmakla beraber, geleceğimiz olan gençlerimizin de hem övünç hem de özgüven kaynağıdır.

Bugün gençlerimize düşen en büyük görev; ülkemizi birçok açıdan daha da ileriye taşımak, bu çerçevede her daim güçlü ve lider ülke konumunda kalmasını sağlama yönünde olmalıdır. Bunun için de her açıdan çok çalışacağız, çalışırken de bize ait ve özgü ahlak, şefkat, merhamet, iyi niyet, paylaşma ve gerektiğinde de geri çekilme (had hudut bilme) gibi hasletlerimizi koruyup, insanlığın huzur ve güvencesinin teminatı olacağız. Bugün Türkiye bölgesinde ve dünyada sahip olduğu konum ve izlediği politikalar ile saygın bir yere sahip önemli bir ülkedir. Gençlerimiz de gelecekte bu bayrağı daha da ileriye taşımalı ve ebediyete kadar da sürdürülebilir kılmalıdır. Genç kuşaklar geleceğimizin teminatıdır; bu sebeple, özgüven sahibi, öz eleştiri kabiliyetine sahip, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, aynı zamanda da evrensel ufka ve bilgi birikimine sahip olan, çalışkan, verimli, üretken ve donanımlı gençleri yetiştirmek de aileden, mahalleden, ilk ve ortaöğretimde tutun da yükseköğretim dahil hayatın her evresinde bizlerin asli görevidir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve itibarlı Türkiye'si bu donanımlara sahip genç kardeşlerimizin omuzlarında yükselecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Türk Büyüklerini, bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş olan gazilerimizi rahmet, dua, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.”

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)