ENG
×
HABERLER
Milli Savunma Bakanı Akar, Üniversitemizde “Terörle Mücadele ve Suriye Meselesi” Konulu Konferans Verdi

Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Dr. Hulusi Akar, Kayseri Üniversitemizde “Terörle Mücadele ve Suriye Meselesi” konulu konferans verdi.

15 Temmuz Kampüsümüzdeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Hulusi Akar, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile çok sayıda protokol, davetli, akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Milli Savunma Bakanımız Dr. Hulusi Akar’a davetlerini kırmayarak konferansa katılımından dolayı teşekkür etti.

Terörle mücadelenin ülkemiz açısından önemine vurgu yapan Rektörümüz Karamustafa, son yıllarda ülkemizde terörle mücadele anlamında önemli başarılar elde edildiğini ve bu başarı mücadele ile birlikte Türkiye’mizin bulunduğu coğrafyada artık üzerine oyun oynanan değil, üzerine oynanan oyunu bozan ülke konumuna geldiğini söyledi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Milli Savunma Bakanımız ve Kayseri Milletvekilimiz Dr. Hulusi Akar, “Terörle Mücadele ve Suriye Meselesi” konulu konferans verdi.

Milli Savunma Bakanımız Dr. Hulusi Akar, ülkemizde terörle mücadelenin büyük bir azim ve kararlılıkla devam ettiğini, 85 milyonu terör belasından kurtarmakta kararlı olduklarını belirtti.

"Teröristler neredeyse hedef orası" anlayışıyla terörle mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Bakan Akar, Mehmetçiğin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde teröristlerin "girilemez" dediği yerlere girdiğini, "çıkılamaz" dediği yerlere çıktığını, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ettiklerini söyledi.

Mehmetçiğin iğneyle kuyu kazar gibi teröristlerin bütün inlerine, mağaralarına girmeye devam ettiğini kaydeden Milli Savunma Bakanımız Akar, "Mağaralar, delikler imha edildi, başlarına yıkıldı ve çok şükür Zap temizlendi. Dolayısıyla hudutlarımızda ciddi bir güvenlik koridoru oluştu, kontrol altına alındı. Bitti mi? Bitmedi. Biz diyoruz ki, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek, durmak yok" diye konuştu.

Son dönemde terör örgütünün çöküş halinde olduğunu belirten Bakan Akar, şunları söyledi: "Sözde elebaşları panik içinde efendilerine 'Bizi kurtarın, silah verin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarını durdurun' diye çağrıda bulunuyor. Ne verirlerse versinler, top da tüfek de helikopter de verseler, biz onları kazdıkları çukurlara gömmekte kararlıyız. 24 Temmuz 2015'ten bu yana 37 bin 886 terörist etkisiz hale getirildi. Şu anda terör örgütüne katılım sıfıra yakın, kaçış azami. Onun içinde terör örgütünün elebaşları efendilerinden kendilerini kurtarmaları için yardım çağrısında bulunuyor. Bizim tek hedefimiz teröristler. Kimsenin dini, etnik ve mezhepsel kökeni ile ilgilenmiyoruz. Bazı fitne odakları bizim terör ile olan mücadelemizi sanki Kürt kardeşlerimize yönelik yapılıyormuş gibi anlam yüklemeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez, alçakça ve haince bir hareket. Kürtler ve Türkler yüzyıllarca beraber yaşıyor, ekmeğini ve suyunu paylaşıyor. Milli Mücadeleyi beraber yaptık, şehitliklerde beraber yatıyoruz. Cumhuriyeti beraber kurduk, 85 milyon biriz, beraberiz, bunu kimse bozamayacak. Terörle mücadelemiz artan bir tempoda devam ediyor. Bir ay içinde 126 terörist etkisiz hale getirildi. Dün gece Suriye'nin kuzeyinde 19 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin önünde iki yol var. Ya teslim olacaklar ya da yok olup gidecekler. Başka çıkar yolu yok. 'Operasyonlar dursun' gibi bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür ve büyüktür.”

Konferansının ardından Milli Savunma Bakanımız Dr. Hulusi Akar’a, Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa tarafından plaket takdim edildi.





Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)